Uncategorized

Uti vår hage…

Så var hageredskaper og gressklipper kjøpt inn og vi var klare til å ta i et lite tak i hagen. Jeg gikk på med stor iver på løvetannen i de forskjellige blomsterbedene, for løvetann, det kan selv jeg se at er ugress. I hvertfall når den står innimellom andre blomster i bedet.
Jeg tror imidlertid det er mange andre ugress her, som skjuler seg mellom busker og blomster…

Noen som kan se noen? Jeg vet det er noe som heter skvarlderkål her, men hvordan den ser ut? Nei det håper jeg mamma kan hjelpe meg med senere.


På nersiden av huset fins der bærtrær, frukttrær, jordbæråker og et langt bed som er fullt av rare planter i forskjellige farger. Noen kjenner jeg igjen, Rhododendron, Noe valmueaktig og en rosa som jeg ikke husker hva heter…

Og så er det masse spiselige greier her…
Epler, plommer, moreller og forskjellige bærbusker. Men hva som er hva? Det vet ikke vi. Enda. Regner med at vi ser det når frukten begynner å vokse.

Nederst i hagen er det en liten jordbæråker og god plass til en liten Petter Sprett-hage. Mathilde har store planer for grønnsakshagen sin og vi skal prøve å få det klart sånn at ho kan plante når ho kommer hjem igjen. Der skal det vokse gullerøtter, neper, reddiker, sukkererter og av en eller annen grunn purreløk. Ho har plukket de ut selv, med unntak av mainepa. Den var det jeg som ønsket meg. Ellers så har ho fra før av en rabarbraflekk som ho allerede har spist godt ut av. Wenche skal komme og tynne litt ut i den og lage syltetøy av stenglene. Så får vi se om vi kan lure Mathilde til å smake også…

1 tanke om “Uti vår hage…”

  1. Dette blir vanskelig å fortelle om, men skal prøve. På bilde 1 er fra venstre store konvaller – så kommer det hvite klokker jeg ikke vet hva heter, men du vil kjenne dem igjen herfra, og så Riddersporer. De blir lys eller mørke blå. Ser ut som de lyse. De blir høye og kraftige. De få som er her og der – også i steinene er Skvalderkål og den må du prøve å få bort. Vær tolmodig og plukk hver dag… :-))

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s