Uncategorized

Når jeg sier jeg skal få det til, ja så får jeg det til…

Jeg fikk det til jeg!
Og etter og ha lekt litt med hvit ull og plagdes ferdig heiv jeg meg rundt med selvfarget merino. Ikke det, jeg ryker fortsatt tråden innimellom men jegklarer lett å ta den opp igjen, spleise og fortsette. Det virker som om den har tilstrekkelig snurr sånn at den holder når jeg trekker i den for å dra litt tilbake. Dette blir et veldig tynt garn og jeg håper jeg kan få laget opp nok til et sjal. Jeg har rundt 100 g eller så av den fargingen så det burde holde. Jeg skal lage meg etter hvert et slags garnkart over tykkelser og vekt sånn at jeg har noe å sammenligne med underveis.
Mitt eneste problem foreløpig er at garnet er så pent allerede nå at jeg tror jeg vil beholde det som en-tråds… Det kan bli spennende, for det har jeg hørt er vanskelig. Men det kan jo bli flott å lage to tråder og spinne de sammen og. Dette er spørsmål som mest sannsynlig kommer til å undre menneskeheten i lang tid fremover så det er ingen vits i at jeg diller over det nå.

Alt i alt er jeg kjempefornøyd med rokken, den fungerer suverent! Ikke det at jeg har noe å sammenligne med, men det kunne vært så mye værre. Etter jeg hadde spunnet noen timer begynte den å fuske litt og lage irriterende lyder. Det høres ut som surelyder noe som for så vidt er logisk. Jeg har satt den inn med mere olje og håper det retter problemet.

Etter å ha prøvd og feilet med forskjellige rokkesnorer endte jeg opp på «Powercord» som egentlig bare er en sterk monostrikk. Denne er bare 0,8 mm tykk og vil nok miste elastikken etter hvert, selv om det er den beste strikken for smykkelaging var den nok ikke tiltenkt slik bruk.

I finally got it right!
And after playing with some white plain merino i started to spin my colorful home dyed merino. I loved it as it was, but wow how pretty it is spun! Im still losing the thread occationally but it seems like the overall strength of the yarn is good; I can pull it back without breaking it. It is wery thin and I hope I have enough for a shawl. I have about 100 grams or so. I think I should make some sort of gauge-chart so that I have something to compare my yarns to as i go.
My only problem so far is I think the yarn is so pretty as a one-ply I dont know if I want to make it a two-ply… Guess I`ll figure it out before I`m done.

I`m rather pleased with the way my spinning wheel runs, not that I have anything to compare it with, but after spinning on it for some hours it started to make irritating noises, like the bobbin can`t keep up. I`ve given the wheel some more oil and hopefully that will fix her all up.

The drive band sub I ended up with is 0,8mm Powercord, a well known bead elastic all though probably not suited for this use it will do untill I can find a better solution. I also have a 1mm but I guess I`ll save it for the time being since I have 1 lenght of the 1mm and 25 m of the 0.8mm.

1 tanke om “Når jeg sier jeg skal få det til, ja så får jeg det til…”

  1. Your spinnning wheel looks lovely and it seems you have solved the band problem. On my old spinning wheel the band wasn’t anything special, just a heavy plied cotton cord. It did seem to have a bit of stretch to it but I’m not sure where that came from.

    The socks with your handspun are beautiful also. I love the earthy colors.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s