Uncategorized

ukene går…

Forrige Mandag var Mathilde og jeg på spinneringen til Husflidslaget og fikk kyndig hjelp til å finne ut hvordan rokken egentlig skulle brukes. Ikke rart jeg har plagdes. Jeg har vurdert sterkt å anskaffe ny rokk etter hvert, men nå er det ikke behov for det alikevel, for min virker supert! På spinneringen spant alle med forgarn, og det er for så vidt supert å trene på, men jeg som er så utålmodig må prøve annet innimellom. Jeg har spunnet opp litt av den grønne merinoen jeg farget og det ble sååå fint. Litt ugjevnt både her og der, men jeg er fornøyd alikevel. Jeg tror ikke jeg skal lage noe av det garnet, bare ha det til pynt.

Mathilde ble satt til å brodere da vi var på husflidsstua. Å tegne med tråd kalte de det. Ho tegnet en blomst, et hjerte, to sommerfugler, og et dødningehode. Jepp. Et dødningehode. Ho har arbeidet ivrig med broderingen og til slutt klippet vi ut motivet og monterte det i en liten ramme med speil.
Jeg holder selvsagt også på med et sjal, denne gangen er det «Barbara`s shawl». Jeg tar det sånn litt innimellom, for dette mønsteret kan jeg ikke lære utenat. Jeg har kommet ca 110 cm av lengden og det er enda en og en halv laaang rapport igjen, men nå er det snart ferie og da regner jeg med at det går unna. Dette sjalet skal jeg definitivt farge etterpå. Monday Mathilde and I attended a spinning group and I finally got help to figure the wheel out. I was just about to put it on display and rather get a new one, but now it spin perfectly. At spinning class everyone spun predrafted unwashed wool for practice, but patient as I am I couldn`t do that for long. I have tested some of my dyed green merio and finished a small skein. I rather like it, it is a two ply fingering weight. It has good balance but is uneven here and there. I think I will keep it as is, I guess it is only about 30 grams anyway.
Mathilde was set to embrodiery at the spinning group. Drawing with yarn, they named it. She drew up a flower, two butterflyes, a heart, a sun and a skull. Yup. A skull. Them old ladies just shook their head and mumbled something about kids today. We mounted a part of her piece in a small mirror with frame and she`s soo proud.
The shawl on my needles this week is Barbara`s shawl. This one is gettind dyed for sure. It progresses rather slowly (about 110 cm length now) since my week has been crazy, but in a couple of days now my love comes home to me and then I have some days off.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s