Uncategorized

Litt ymse

På fredag hadde jeg fri fra butikken og dagen ble flittig brukt til å farge garn.
Før har jeg bare farget sokkegarn og merinoull, men nå prøvde jeg meg på vanlig ullgarn også. Resultatet ble knallbra, men 17 hesper med garn var kanskje litt i overkant. 13 av de var 100 eller 150grams hesper. Ullgarnet delte jeg opp i 50-gramshesper med den baktanken at de skulle være til votter og da mest til mønsterstrikkede votter som selbuvotter. Jeg prøvestrikket en vott med et gult-orange-rosa garn og om jeg så får si det selv så ble det knalltøfft! Jeg ramla over et mønster på en heklet dukke på Ravelry og til Mathildes store glede fikk jeg den ferdig i helga. Dukka heter Mathilda og er ei rockejente, akkurat som eieren.Apropos rockejente… M kom glisende ned med et tøystykke ho hadde funnet oppe. Det skulle bli veske og etter at ho hadde ryddet rommet sitt og hadde vært superflink å hjelpe til ble det jammen det.Og som om ikke det er nok har ho også bestilt votter. Det har bare blitt en venstrevott foreløpig, for jeg gikk tom for garn etter å ha laget hår på dukka, men i morra sksal jeg jobbe i butikken og da ordner det seg nok med sort garn…Hektisk helg med andre ord…

Å ja… stemmer det. I dag hadde jeg min første dag på Widerøe! Var ikke så mye jeg egentlig fikk jobbet egentlig, innklarering, legesjekk og det som skal til tar sin tid- men åh så gøy det var når jeg først kom i gang!

5 tanker om “Litt ymse”

  1. Hei.Du er da så flink og effektiv. Så mye fint garn du har farget.Blir veldig misunnelig !!!!Selv har jeg kun prøvd å farge garnet ensfarget ennå, det ble veldig bra synes jeg. Rart med det «hjemmelagede» det blir så mye mer liv i det.Håper å komme igang med flergarget om ikke så lenge.Kanskje til helga.Du lurer sikkert på hvem jeg er. Jeg er ho som handlet garnfarge for noen uker siden og som har en venninne på Mo. Du vet hvem begge av oss er (har jeg forstått)Hygelig med slike mennesker som deg i handleverden.Kan du hjelpe litt til med tips om hvordan en skal farge med flere farger. En link til veiledning eller….. Husker bare at jeg skulle legge plast på benken og legge det våte garnet på plasten. Bruke du pensel og maler på ??

  2. Hei og takk for sist!Så flott at du har fått prøvd ut fargingen litt allerede. Den enkleste måten som jeg nettopp har hørt om men ikke testet er å bruke en langpanne du ikke skal brukt til matlaging mer, legge garnet i den og skvette fargene på, du kan også bruke en stor plastsprøyte, gni fargene litt inn i garnet så du er sikker på at du har farge der du vil ha det. Så går brettet inn i ovnen, sett på 120 grader og la ovnen varme seg opp meg brettet i, la stå i 30 min. og slå av ovnen. Sett døra litt åpen så den avkjøler seg bittelitt fortere men ikke ta det ut før det er håndkaldt. Det jeg gjør er å legge plastfolie på benken, skvette farger på, eks halvparten grønt og halvparten gult, la fargene trekke godt inn før jeg koker opp vann til småkokings, lar det nesten koke i ca 30 min. og lar det avkjøle seg. Bakdelen med denne metoden er at fargene kan blande seg litt hvis du bruker rike farger, eks sort og lilla. Da kan det være ubrukt farge igjen i vannet i garnet. Det går an å skylle garnet litt før koking sånn at du får ut det værste av overskuddsfargen. alternativt kan du ha forskjellige farger i syltetøyglass, greit å begynne med to og fordele garnet i begge.saus over litt farge på midten så du ikke får hvitt i midten. Hvis du ikke vil ha det da.Etterpå koker du garnet som vanlig.Husk på å legge garnet i bløt minst en time før du begynner med fargene og å bruke eddik både i kokevannet og i vannet du blander fargene i.Lykke til og spør gjerne hvis det er noe du lurer på.Jeg skal prøve å finne gode linker til farging senere og legge i linklista i bloggen.

  3. Tusen takk for alle tipsene. Jeg akter å teste begge måtene du omtaler. Dette blir spennende.Bare det kunne bli helg snart….

  4. Hehe, jeg brukte hele fredagen fra åtte til klokka ett på farginga, , tørking, om-hesping, merking og alt tok hele helga, men jeg tok kanskje bittelitt hardt i jeg da…

  5. Du er så utrolig produktiv, Sissel!Kjempefine ting lager du også.Den veska var jo bare råstilig – kan tenke meg det ble ei fornøyd jente som fikk den!Veldig imponerende med det hjemmelagede flerfargede garnet. Viste ikke at man kunne gjøre sånt selv, jeg.Flott ta du har kosa deg på Widerøe!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s