Uncategorized

Spinning…

Oppsummering spinning for året som gikk…

Som så mye annet har jeg ikke fått spunnet så mye som jeg gjerne skulle gjort i fjor. Mye kan nok skyldes at rokken har fusket noe og at jeg holdt på å ødelegge den i bilen en stormfull høstkveld på vei til spinneringen.
Det jeg imidlertid har fått gjort er å spinne masse BFL som jeg etterhvert liker veldig godt. Favoritten må nok være en BFL/silke-blanding jeg kjøpte på Spinnvilt i sommer sammen med min nydelige tyrkiske håndtein fra Jenkins. Den fasinerte meg nok til å prøve å lage mine egne, noe jeg gjorde til årets messe på Bertnesdagan. Der var husflidslaget på plass og vi demonstrerte gamle husflidsteknikker. Det var flere barn og voksne som ville lære å spinne og de håndteinene jeg hadde laget for demobruk fikk nye hjem alle unntatt en. Vi får se om ikke vi gjør noe gøy i løpet av våren opp mot barnegruppa, for de ungene som prøvde fikk godt teken på teknikken.
Før jul begynte jeg å spinne på noe ull jeg har fått av en onkel som har sauer men det tar litt tid, for den ulla må kardes først- og det er jeg mildt sagt ingen ekspert på. Jeg år ta tiden til hjelp og håpe på at jeg kan få rettet på teknikken min på neste spinnetreff…
Det jeg i midlertid er mest stolt overå ha gjort i fjor er mitt aller første strikkeprosjekt av selvspunnet garn; en hals, eller cowl om du vil. Den bruker jeg masse og det er masse Bfl/silke-ull igjen jeg kan spinne opp til flere mindre prosjekter.

Godt nyttår til alle sammen og de som har lyst til å lære mere om spinning kan gå til http://www.spinnershome.net/ og skravle om spinning, fiber og annet gøy i samme gate eller ta kontakt for å få informasjon om spinneringen til Husflidslaget i Bodø.

1 tanke om “Spinning…”

  1. Sissel, halsen ser vakkert ut! Jeg er glad i varme brun farger, og den ser myk og fin.Det er noe jeg har lyst å strikke jeg også, men jeg har vårt litt for opptatt med spinning enn strikking. 🙂Jeg er ganske spent å se hva du kommer til å jobbe med i 2009, og hvordan det går med karding eller kamming. Den også har sin egen «learning curve» og bare tar sin tid. Du er jo allerede på vei til å bli en ekspert!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s