Uncategorized

Ungdommen nå til dags…

Så…
Jeg har akkurat ranet sparegrisen til barnet mitt for å få kontanter nok til en boks karameller. Helvetes pushere, komme på døra her med sine store blå øyne, tannregulering og altfor store vinterjakke. Jeg kunne jo ikke si nei akkurat. Dessuten hadde jeg et øyeblikk før det ringte på døra kravlet gjennom hjørneskapet på vill jakt etterkindereggsjokolader. Jeg måtte nøye meg med en pose Nonstop fra jula.
Det hjelper å vite at de fleste sannsynligvis hadde gjort det samme. HVEM hadde ikke gått til slike tiltak for de karamellene der?
Sånn som teknologien har frest fremover de siste årene er jeg egentlig forundret over at dagens skoleungdom ikke har installert kortmaskin allerede; en liten chip som man kunne dra kortet over og på magisk vis ærverve seg god samvittighet over alle nabolagets skoler, idrettsgrupper og korps.
Hvem er det forresten som med viten og vilje sender ungene sine ut i mørket på denne tia for å pushe snop? Vet de ikke at det lusker gravide, godtersjuke damer både her og både der? Når jeg nå vet at der er karameller ute og leter etter gode hjem er det kanskje på tide å gå en liten tur til med hunden?
Og jada, jeg skal legge tilbake femtilappen jeg tok i morra. (Man vet jo aldri når det kan ringe på døra igjen…)

1 tanke om “Ungdommen nå til dags…”

  1. «Vet de ikke at det lusker gravide, godtersjuke damer både her og både der?» Jo, det er akkurat det de vet Sissel! Det tryggeste er nok å låse inn sparegrisen til Mathilde og glemme hvor du legger nøkkelen 😉Er forøvrig glad disse ungene som kommer på døra IKKE har kortautomat. Da hadde det nok mer enn sparegrisen blitt tømt…. 😉

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s