Uncategorized

Rundt og rundt…

Neida, vi har ikke baaare sittet i ro og spunnet finfint garn her i huset, vi (les Roger) har også fortsatt på gjesterommet i kjelleren, Mathilde har hoppet masse på trampolina. Jeg kan ikke i farta helt huske hva det jeg har gjort men det hører vel til i kategorien ammetåke…

Jeg har oppdaget at jeg kommer til å trenge flere spoler til rokken, for hvis Mathilde skal ha sitt prosjekt og jeg mitt så blir det for lite. Men nå har vi sendt rampen på hytta til Besteforeldrene så da går det bare fint.

Jeg har en pakke med ull på vei fra Lillehammer med han derre posten og mens jeg venteventer på postmannen så spinner jeg det jeg finner i ullkassa (fornuftig nok).
Øverst fant jeg en farget Corriedale som jeg fantastisk nok klarte å spinne tykt. Jeg regner med å bruke ca firerpinner på disse. Ulla kjøpte jeg på Spinnulla.
Garnet ble mykt og deilig og er på ca 12 WPI . Jeg har ikke vaska og whacka garnet enda og det kan fort hende det tykner enda mere til da. Det er litt lite snurr på det, men det ordner seg sikkert når det får en vask og litt juling.

Jeg har 100 gram av garnet og sliter litt med om jeg skal lage en jakke til saga eller strikke en lue av det… Kanskje litt mørkt til en snuppejakke? Akkurat nå vurderer jeg vel helst bare å kose på det, men det er så mye av ddet at jeg burde absolutt strikke noe fint som kan brukes.

Andre prosjekt tok noe lengre tid å spinne. Det er en merino/silke-blanding (også fra Spinnulla) som jeg allerede har spunnet noe av på håndtein. Begge variantene er nokså like selv om garnet som er spunnet på rokken kanskje er litt tynnere og har noen partier som har litt for mye snurr. Igjen er jeg overbevist om at gode gamle vask og bank vil gjevne ut forskjellene. Jeg kan poste før- og etterbilder når det er gjort.

Garnet ser ut til å ha ca 20 Wpi. Jeg har ca 100 gram av denne fiberen til sammen og jeg har va 175 meter her på 33 gram. Det burde bli nok til et lite sjal, når jeg har spunnet opp resten… Og det skal jeg gjøre snart, bare ikke postmannen kommer med pakke før jeg får begynt. Det er ca 30 gram igjen av fiberen, så det burde gå ganske fort egentlig.

2 tanker om “Rundt og rundt…”

  1. Gratulerer med det lille nurket! Det var artig å se silkemerinoen fra Spinnulla som ferdig garn, jeg har akkurat samme ull, men har ikke fått gjort noe med den ennå. Fint ble det!
    Og for å svare på spørsmålet ditt fra uker tilbake (ja, jeg er slapp…)
    Nei, jeg er ikke fra Mehamn, men har bodd der et par år. Foreldrene mine har rodd fiske der i over 20 år, og bestemte seg for å flytte dit i 2000. Så da fulgte jeg med, etterhvert. I allefall for ei lita stund 😉

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s