Uncategorized

Mesket malt/ spent grain

Gubben har brygget øl i dag og som vanlig sitter vi med en svær bøtte mesket malt som skal kastes. Å hive vtt malt i søppeldunkeni ti minus er neppe smart og kommunen er sikkert ikke fornøyd om vi skyller herligheten ned i dass heller.
Et kjapt søk på nettet gir meg flere muligheter, så nå har jeg hundekjeks i steikeovnen og sopptørkeren full av korn til tørking.
Misty har fått smakt på en halvstekt hundekjeks, og så langt er ho veldig fornøyd. Oppskrifta på hundekjeks fant jeg her. Men det var en liter malt…
br />
2015/01/img_1144-0.jpg
The Brooklyn Brew Shop har en del spennende oppskrifter der man lager mel av tørket mesket malt, og derfor står sopptørkeren og summer på kjøkkenet. Det går ikke sånn veldig store mengder i den av gangen tross den har fem lag, så det spørs om ikke jeg må sette noen brett i steikeovnen til tørk i natt også.

2015/01/img_1148-0.jpg
Først på lista mi er helt klart biscotti, men burgerbrød ser ikke dumt ut det heller. Jeg laget rundstykker for en tid tilbake og det ble saftige gode rundstykker, men det var ikke tørket malt. Knekkebrød skal og ha tørkede korn og det tror jeg kan bli knallbra.

Mens jeg venter på at kornet skal tørke så koser jeg meg med lille Hansen, og det er «Hungry», Polwarth fra spunkyklubben som er dagens kos. Eller, månedens. Jeg har 12 oz av denne og er vel 1 oz avgårde omtrent.

2015/01/img_1149.jpg

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s