Uncategorized

«ekte ull»

I det siste har jeg hatt dilla på rå-ull, hele prosessen med å sortere, vaske, kamme eller karde og så spinne et helt eget garn er fascinerende og ekstremt tilfredsstillende. bortsett fra å ale opp og klippe selve sauen har jeg gjort allting selv.

Jeg har lenge vært stor tilhenger av ferdig kammet tops, og selv om jeg har prøvd meg på å bearbeide ulla selv har det bare blitt til at mesteparten ble stua vekk etter vask (og gjerne også før vask), fordi det var for tidkrevende. Kanskje det er akkurat at det ER tidkrevende som fenger nå? For tid tar det, og derfor har jeg prøvd meg frem i små porsjoner heller enn å gå løs på hele sauefeller på en gang og jeg har et mål om å prøve flest mulig slags ull. Magpie lane Crafts har en ullklubb der man hver måned mottar 100 gram råull, og jeg deler min porsjon med Grete. Da sitter jeg igjen med 30-40 gram ull å spinne etter vask og prepp, nok til et par tre lapper i ett lappeteppe. Jeg har også laget meg en bok der jeg skriver ned noen erfaringer og litt om ulla og så limer jeg inn bilder (som jeg printer på adresseetiketter for å gjøre det hele enda enklere. Jeg tenkte først å lage et arkiv med spinneprøver, men det tror jeg helt ærlig jeg aldri kommer til å følge opp over tid så den biten hopper jeg glatt over. Dessuten kommer jeg jo til å ha teppet mitt.


Teppeideen har jeg rappa hos Grete, ho begynte en god stund før meg og har mange flere lapper enn meg (jeg har i skrivende stund hele fire ferdige lapper). Teppet vi strikker er Vivid, relativt kjapt å strikke hver lapp og jeg har brukt under ti gram på hver lapp. Det blir nok litt utfordring i å få hver lapp høvelig lik, da ull fra forskjellige saueraser kan ha VELDIG forskjellige egenskaper. Det håper det løser seg med blokking av hver enkelt lapp, men foreløpig har de (4) lappene jeg har sånn høvelig lik størrelse.I garasjen ligger to grå trønderfeller og venter, de skal jeg ta fatt på når været tillater det, ullvask er en uteaktivitet hos oss. I alle fall de større mengder.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s