Uncategorized

Sommer og sol…

Finværsdager er ikke særlig gode papirdager og jeg har kost meg ute i hele dag med ull. Jeg hadde lyst til å lage stripete sokker til M, og fant frem det jeg hadde av jentete farger. Jeg har lest om navajo plying (mon tro hva det heter på norsk?) på nettet, en kjekk teknikk hvis man vil ha garn med forskjellige farger sånn at det blir striper i strikket. Det er en teknikk der man lager tretråders garn av et ettråds ved at man nesten fingerhekler det sammen mens man spinner det på håndteinen. Ja. Det hørtes jo ikke så vanskjelig ut? Jeg plundra litt til å begynne med men etter hvert gikk det greit. Nå har jeg vaska garnet og hengt det til tørk og så får vi se i morra om det blir kule sokker.

Jeg har tenkt å lage meg forvokste pulsvarmere. Jeg har aldri sett det men det var en fiks ide jeg har puslet med tanken en stund. Får se om ikke jeg prøver på det i kveld. Det blir i alle fall ikke mere spinning, for ryggen verker etter seks timer med spinning. Det var kjempegodt å være superegoistisk og bare gjøre ikkeno fornuftig for en gangs skyld. Jeg laget ikke engang middag til ungen min. Ho smisket til å få spise middag hos naboene. Jeg skulle til å protestere, men det er ikke så ofte jentene får viljen sin.

I går spiste vi middag på terassen for første gang i år og etterpå hjalp M meg med å lage garnnøste av det lilla garnet. Jeg kom til å tenke på etterpå at garn sikkert har det bedre i lengden hvis det får være løst hespet enn stramt surret i en ball, men jeg hadde lyst til at M skulle få hjelpe litt til også. Da jeg spurte hva vi skulle strikke av garnet var ho ikke sen med å fortelle at ho trengte nye leggiser og at det ville bli vidunderlig med lilla leggiser. Jeg prøvde å strikke med pinne nr 5, men det ble litt i største laget så jeg skal vente til jeg får frigjort noen litt mindre. Jeg holder på med flere strikkeprosjekter, og nå er det rett og slett ikke flere pinner igjen. Når jeg tenker meg om trenger jeg pinner til pulsvarmerne også så det er kanskje best å gjøre seg ferdig med noe nå. Hvis jeg spør sjefen vil ho sikkert si at det er på tide å gjøre ferdig piratpannebåndet hennes. Selv om det er sommer. Pannebåndet fant jeg i en artig men noe deprimerende strikkeblogg etter at jeg søkte på «headbands» på knittingpatterncentral.com. I går gjorde jeg også ferdig en hvit silke/merinoblanding som jeg egentlig hadde tenkt å farge men så syntes jeg det var så pent som det var, så jeg kommer nok til å beholde den hvit. Jeg må nok lage mere av denne blandingen hvis jeg skal få til å lage noe av den. Jeg gleder meg virkelig til å strikke noe av egenprodusert garn. Må bare frigjøre noen pinner først…Mitt, bare mitt!!!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s