Uncategorized

Sommerferie…

Joda vi er i live, men det blir liten tid til blogging når huset er fullt av folk, man kjører til og fra flere bryllup og mannen sin er hjemme. Det er nesten så det er godt at det hele er over. Rogern er reist igjen og da er det fritt frem med garn og pinner og symaskin over hele huset. Mathilde og jeg har enda ferie igjen og vi koser oss masse.

Jeg var superheldig og få masse strikkebøker til bursdagen min og jeg strikker og jeg strikker. Legger opp for å teste mønster og rekker opp igjen fordi jeg ikke hadde rette garnet eller jeg vil prøve det ut på annet vis. Artig! Flere prosjekter på en gang, selv om det ikke akkurat er unormalt. Jeg er vel mest fascinert av Victorian laces, en bok med masse vidunderlige sjal. For det er det de er; Vidunderlige. Det er disse sjalene som for så vidt også har gitt meg mest hodepine, for å få tak i garn til like fine sjal er ikke lett i norge. Jeg kan enten bestille på nett fra utlandet eller så må jeg spinne selv, og det har jeg for så vidt også gjort, men siste runde med spunnet garn ble veldig tynt og fint men desværre også overspunnet flere steder. Jeg skal nok finne noe å bruke det til og i værste fall bruker jeg det til veving. Det virker som om rokken ikke er helt god alikevel eller så er det jeg som er for sen å mate etter. Det finner jeg nok ut av etter hvert, helt sikkert.

Med god hjelp fra Rhonna har jeg nå bestilt et garn som heter Zephyr fra en nettbutikk, Zephyr er en ull og silkemix og jeg ville nok neppe ha kjøpt dette garnet hadde det ikke vært for at hun sendte noen biter slik at jeg fikk sett det. Jeg gleder meg masse til det kommer og jeg har også bestilt fargekart på flere andre garn som kan fungere til sjalstrikking.

Jeg fant også noe garn på husfliden på Sortland som kan fungere. Det er litt i tykkeskte laget
men det ser ut til at det blit bra. Jeg skal prøve å se om jeg kan få tak i mere av samme sorten. Det heter Askeladden eller noe sånt.

Hva annet har jeg puslet med i ferien, mon tro?

Jeg ble selvsagt ferdig med sjalet mitt til bryllupene. Jeg er kjempefornøyd med dette og holder det sammen med en hvit hårklipe oppe ved skulderen.
Jeg har kommet litt lengre på det blå… Bortimot noenogåtti bredt nå.Jeg har strikket pulsvarmere til den store gullmedaljen, og nå vet jeg hva «søstrene mine» skal få til jul… Nå mangler jeg bare fargeønsker der. Begynner å bli bittelitt smålei av denne grønne her men jeg har enda flere nøster igjen av den. Og sånn bortsett fra de sedvanlige sokkene har jeg også begynt på et enkelt sjal fra Victorian Laces. I askeladden garn. Knall rødt er det og jeg har kommet ca 40 cm på tversoverlengden.
Dette er første gang jeg strikker et sjal som skal ha en kant strikket på rundt etterpå. We are alive and well, but blogging time tends to get cut short when the family invades the home and one have to drive for hours to get to weddings and all and of course when husband finally is home. He has left for work again and M and I still have days left of our vacation and we are having a ball home alone spreading all our projects over the whole house.
I was so lucky to get all the greatest books for my birthday and I tend to flip through the pages looking at all the wonderful pictures. Sometimes I cast on to test a pattern just to ripple it up because I didn`t have the right yarn for it or I want to try it out full size.

I guess I am the most fascinated by the Victorian Laces book, but it is also the one causing the headaches. I cannot seem to find the right yarns for it here in Norway, but with a little bit of help from Rhonna I have finally dared to order a famoulus yarn called Zephyr online. I probably wouldn`t have found it without her. She even sendt me a sample from her own stash to have something to compare with.
I found however some Askeladden yarns at Husfliden på Sortland that can do the trick. It is a heavy laceweight lambs wool, I guess about 300 m per 50 grams.

So what else have I been up to?
-Of course I finished the Convertible, allthough I haven`tmade the buttons I need to convert it I usually uses it as it hangs over the chair, using a white hair clip at the shoulder to keep it together.
-The blue snowsrop shawl has grown to eighty something centimeters across (fout inches away from a yard)
-I`m knitting heartwarming wristwarmers as fast as I can, everyone seems to wish these for christmaspresents this year.
-I`ve also started a simple shawl from Victorian Laces. This one is only about 45 cm across(half a yard) but it is growing fast. This is the first shawl I have started that are going to have a knitted on border.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s