Uncategorized

Strikke sokker fra tå til topp…

There are so many great toe-up sock patterns out there in English, so this tutorial will only be made in Norwegian. If you also would like to learn toe-up sock knitting just follow the links. They probably can help you better than me anyway.

Mange synes det er rart at jeg liker å strikke sokker nedenfra og opp, og jeg har lovet å prøve å forklare hvordan jeg gjør det. Det er egentlig ganske enkelt, minst like enkelt som å strikke de den vanlige veien. Den største fordelen er at du kan beregne hvor masse garn du trenger til hver sokk, fordi du kan veie garnet som er igjen på nøstet og avslutte når du har brukt halvparten. Her skal jeg forklare en helt enkel sokk som er glattstrikket på to rundpinner for enkelhets skyld. Du kan selvsagt bruke strømpepinner hvis du heller vil det, men du trenger to strømpepinner til starten uansett og jeg synes det går fortere med to rundpinner.

Opplegg:
Det er flere måter å strikke tåen på, men den greieste er den som er forklart her:
Du legger opp med en slags åttetallsvri, som forklart på bildene, strikker en runde og øker så en maske på hver side, over og under, annenhver runde. til du har passelig størrelse til foten. På vanlig sokkegarn (Regia 4-tråds, Sisu, PT-sport sokkegarn etc.)øker jeg til jeg har 30 masker på hver pinne, altså 60 masker totalt. Her har jeg brukt Ekstra Merino som er noe tykkere og da har jeg økt til 56 masker. Det er passelig til en damestørrelse ca 39.
Etter hvert skal du ha en liten kopp og herfra kan du bytte til strømpepinner hvis du absolutt vil.

Nå som tåen er ferdig må du bestemme deg for om du vil ha en sokk med ribbestrikk, mønster eller helt slett. Det er mange mønstre å velge i på nettet eller du kan finne på noe selv. For å brife skal jeg prøve meg på å ha en flette på sokkene. Vi får se hvordan det går…

Jeg poster mere etter hvert som sokken blir til.

1 tanke om “Strikke sokker fra tå til topp…”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s