Uncategorized

Året som gikk ved rokken…

spinnerens hjem (forum for spinnere i norden) har vi i et par år nå hatt en konkurranse ved nyttår hvor vi ser litt tilbake på hva vi har gjort og erfart det siste året. Her er mine tanker om året som gikk:

a. Hva har du lært om fiber/spinning/bruk av ditt håndspunnet garn i det siste året? Hva har du prøvd nytt? Hvordan har du presset deg selv ut fra din «comfort zone» til nye utfordringer?

Jeg har gjort et skikkelig prosjekt av håndspunnet garn, en slags jakke som jeg har spunnet garnet til etter å ha funnet det mønsteret jeg ville bruke. Jeg lærte å designe et garn etter behov og jeg ble veldig fornøyd med resultatet.

Jeg lager fortsatt mest tynne garn og siden det stort sett er det jeg liker å strikke med så ser jeg foreløpig ikke noen vits i å bevege meg bort fra det jeg liker best.

Jeg fikk også tak i alpakka fra en norsk leverandør og spant garn til halsluer som nevøen og niesen min ville ha fra «ulla» de kjøpte til meg der. Barna ble kjempefornøyde og jeg fikk lage alpakkagarn fra skratsj.

Jeg har også lært meg å spinne litt tykkere for å lage entråds garn og å få disse fint balansert. Julegavene som kom fra disse garnene ble godt tatt i mot.b. Har du funnet at du spesielt likte noen fiber/redskaper eller ikke likte noe? Hvorfor eller hvordan?

Jeg fikk rokk i bursdagsgave, en Louet Julia, og jeg absolutt elsker denne rokken. Mer er det vel ikke å si om det. Gammelrokken og håndteinene har bortimot bare samlet støv det siste halvåret…

Her er det Mathilde som opererer rokken…

c. Hva har du fortsatt lyst å lære eller der det noe du er nysjerrig om? (Fiber, teknikker, metoder, redskaper)

Jeg finner stadig frem til nye fibertyper jeg har lyst til å prøve, nå tenker jeg det er på tide å prøve mere angora, possum, bever og ulv. Kamel fikk jeg i julegave fra mannen min og den var helt fantastisk. Jeg har og kjøpt inn noen varianter av ikke animalske fibre som jeg skal kose meg med nå i vinter. Vi har kardemaskin på husflidslaget, så jeg kan blande og styre på der, men jeg må vel kanskje spare til egen etter hvert. Jeg har også kjøpt en Lauritzvev, og planen er å få vevd skjerf og duker med mitt eget garn. Foreløpig øver jeg på kjøpagarn. Tryggest det.

Ja, og så har jeg blitt god venn med merinoullen. Det var godt.d. Hva er det du er mest stolt av i spinning/bruk av ditt håndspunnet garn i det siste året? (skulle elske å se bilder her!)

Jakkeboleroen min, og halsen til Silje.(Skrekk, har ikke bilde av noen av de! Må redigere i morra…)

1 tanke om “Året som gikk ved rokken…”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s